Υλικά
- 1 πακέτο ρύζι αρμπόριο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
- 1 κρεμμύδι
- 8 ποτήρια ζωμό κότας
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα σε φλοίδες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το ρύζι σε μέτρια φωτιά.
- Όταν ροδίσει σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε το χυμό λεμονιού μέχρι να πιει τα υγρά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό κότας σιγά σιγά, χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε το μείγμα.
- Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρετε από τη φωτιά και πασπαλίζετε με φλοίδες παρμεζάνας και ξύσμα λεμόνι. Προσθέτετε το πιπέρι από πάνω.