Υλικά
- 2 κιλά μεγάλες γαρίδεςαποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- φρέσκο χυμό λάιμ (από 4-6 λάιμ)
- 5 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
- 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σως
- αλάτι και πιπέρι
- 1 αβοκάντοαποφλοιωμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε κύβους
- 16 κράκερ με χαμηλά λιπαρά για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείτε τις γαρίδες και το χυμό lime σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε. Αφήνετε να μείνουν για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν διάφανες.
- Προσθέτετε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το κόλιαντρο και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Αφαιρείτε από το ψυγείο και ανακατεύετε το μείγμα με τη σάλτσα Worcestershire, τη κέτσαπ, το τσίλι, τη σως, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρετε σε γυάλινα ποτήρια ή μπολ και από πάνω γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο αβοκάντο και κράκερ.