Υλικά

  • 250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 3 κουταλάκια του καφέ διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας irish cream (Baileys)
  • 12 μπισκότα σαβαγιάρ
  • τριμμένη σοκολάτα ή κακάο

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο μίξερ, ρίξτε τα ασπράδια αυγών και χτυπήστε τα στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει σφικτή μαρέγκα. Βάζετε τη μαρέγκα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε την κρέμα.
  2. Για την κρέμα, βάζετε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές απαλό μείγμα.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύετε μαζί με το μείγμα αυγού στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει απαλό.
  4. Βγάζετε τη μαρέγκα από το ψυγείο, ρίχνετε τη μισή ποσότητα στο μείγμα κρέμας και διπλώνετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να απορροφήσει η κρέμα τη μαρέγκα.
  5. Συνεχίζετε με την υπόλοιπη μαρέγκα. Τέλος προσθέστε στο μείγμα την irish cream και διπλώνετε με την σπάτουλα.
  6. Βουτάτε τα σαβαγιάρ στο μείγμα καφέ και τα βάζετε λίγα-λίγα μέσα στα ποτήρια για την πρώτη στρώση. Συμπληρώνετε με την κρέμα και σαβαγιάρ εναλλάξ. Πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα ή κακάο και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες.