Υλικά
- 2 κιλά ώριμα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
- 1 1/2 φλιτζάνι (325 ml) νερό
- 1 1/2 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας βότκα
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τα καθαρισμένα δαμάσκηνα σε μια κατσαρόλα να βράσουν με το νερό, σε χαμηλή φωτιά, για 8 – 10 λεπτά.
- Κατεβάζουμε απ’ την εστία και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί μέσα στο μείγμα της κατσαρόλας.
- Στη συνέχεια πολτοποιείτε το μείγμα με τα δαμάσκηνα σε ένα μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν και να διαλυθούν σε μικρά κομματάκια.
- Βάζετε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος το βγάζετε απ’ το ψυγείο και ρίχνετε τη βότκα, το βάζετε στην παγωτομηχανη και το δουλεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Διαφορετικά τοποθετείτε στη κατάψυξη για 6 ώρες, ανακατεύοντας κάθε 45 λεπτά για 4 -5 φορές.