Υλικά
- 6 μεγάλες κουταλιές παγωτού σοκολάτα εμπορίου ή σπιτικό
- 100 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
- 2 κουταλιές της σούπας σως σοκολάτας
- 3 γλασαρισμένα κεράσια (φρουί γλασέ ή μαρασκίνο)
- 40 γραμμάρια καρύδια πεκάν, χοντροκομμένα
- 1/2 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 6 μικρές μπανάνες, όχι πολύ ώριμες
- 50 ml ρούμι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο και σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζετε για 2- 3 λεπτά τα καρύδια πεκάν. Τα κοντοκόβετε στο μπλέντερ ή με γουδοχέρι και τα ενώνετε σε ένα μπολ μαζί με την άχνη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε στα δύο, κατά μήκος.
- Τις προσθέτετε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και τις μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν καλά. Στο μισό χρόνο τις γυρίζετε να πάρουν χρώμα κι από την άλλη μεριά.
- Προσθέστε με μεγάλη προσοχή σε αυτό το σημείο το ρούμι, ώστε οι μπανάνες να γίνουν φλαμπέ. Όταν πάψει να καίει το αλκοόλ και ηρεμήσουν οι φλόγες, οι μπανάνες είναι έτοιμες.