Υλικά
- 3 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 1 μικρό φινόκιο
- 50 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
- 1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- αλάτι
- 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
- Ξύστε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα καρότα με αποφλοιωτή λαχανικών ή μαντολίνο. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για 10 λεπτά.
- Έπειτα στραγγίξτε και στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί.
- Καθαρίζετε το φινόκιο και το κόβετε σε λεπτές φέτες.
- Βάζετε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και ραντίζετε το ξύδι μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμόνι.