Υλικά

  • 3 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μικρό φινόκιο
  • 50 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Ξύστε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα καρότα με αποφλοιωτή λαχανικών ή μαντολίνο. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό για 10 λεπτά.
  2. Έπειτα στραγγίξτε και στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί.
  3. Καθαρίζετε το φινόκιο και το κόβετε σε λεπτές φέτες.
  4. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και ραντίζετε το ξύδι μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμόνι.