Υλικά
- 1200 γραμμάρια ροδάκινα καθαρισμένα
- 900 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 χυμό πορτοκάλι
- Λίγες σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
- Στο μούλτι προσθέτουμε τα ροδάκινα και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια.
- Έπειτα σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα ροδάκινα, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.
- Τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε την ένταση και σιγοβράζουμε περίπου για περίπου 20 λεπτά. Σταδιακά ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
- Τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες του λεμονιού κι όταν κρυώσει την βάζουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.