Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 κρόκους χτυπημένους
- μοσχοκάρυδο
- λίγο πιπέρι
- 2 φλιτζάνι τσαγιού κοτόπουλο βρασμένο και ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα
- 500 γραμμάρια γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 πακέτο μακαρόνια ριγκατόνι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για 6 λεπτά ίσα – ίσα να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια, όταν βράσουν τα μακαρόνια, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε για 8 λεπτά. Έπειτα το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ζεστό μέρος.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα το αλεύρι, το βούτυρο, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Το βράζουμε και το ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
- Στρώνουμε τα μακαρόνια σε λαδωμένο ταψί σε λεπτές φέτες, βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο, ακόμη μια στρώση μακαρόνια, περιχύνουμε με την κρέμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.