Υλικά
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
- ¾ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
- ¾ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1½ κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1½ φλιτζάνι γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- ¾ φλιτζανιού σταφίδες
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τα ξηρά συστατικά μαζί με τα υγρά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Προσθέστε τις σταφίδες και αφήστε στην άκρη για 10-15 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο βούτυρο και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία. Στη συνέχεια ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας από το χυλό στο τηγάνι και ζεσταίνετε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Επαναλαμβάνετε με το υπόλοιπο μείγμα, βάζετε τις τηγανίτες σε μια πιατέλα και σερβίρετε με μέλι και έξτρα σταφίδες.