Υλικά

  • 800 γραμμάρια χοιρινά φιλετάκια (από ψαρονέφρι)
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλατοπίπερο
  • 300 γραμμάρια μουστάρδα
  • 115 γραμμάρια φρέσκα λευκά μανιτάρια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  1. Σε ξύλο κοπής αλατοπιπερώνετε τα χοιρινά φιλετάκια.
  2. Στη συνέχεια ρίξτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και αφήστε τη να ζεσταθεί καλά.
  3. Σοτάρετε τα χοιρινά φιλετάκια για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά και προσθέστε την πιπεριά, τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Σβήστε με το κρασί, αφήστε να τραβήξουν τα υγρά και προσθέστε τη μουστάρδα. Αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
  5. Εάν η σάλτσα σφίξει προσθέστε λίγο κρασί ακόμα.
  6. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το βγάζετε από την εστία και γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ρύζι.