Υλικά
- 700 γραμμάρια ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κομμένη σε κύβους
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 4 κουταλιές της σούπας μπράντι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 100 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
- 4 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
- για τη σάλτσα:
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 σφηνάκια ρούμι
- 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή κορν φλάουερ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε ένα μπολ 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 4 αυγά και 4 κουταλιές της σούπας μπράντι.
- Κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια και το προσθέτουμε στο μείγμα. Το αφήνουμε μέσα στο μείγμα για 10 λεπτά για να το απορροφήσει.
- Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τη λευκή σοκολάτα, την κουβερτούρα, τα μήλα, τα καρύδια και την κανέλα. Τα ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
- Στη διάρκεια του χρόνου αυτού μπορούμε να φτιάξουμε τη σάλτσα.
- Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ανοίγουμε τη φωτιά.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μια κουταλιά νερό.
- Περιμένουμε να ζεσταθεί το μείγμα και μόλις ζεσταθεί, πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ και το ανακατεύουμε. Τελευταίο προσθέτουμε το ρούμι.
- Κόβουμε το σουφλέ σε μερίδες και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.