Υλικά

  • 700 γραμμάρια ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα κομμένη σε κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 4 κουταλιές της σούπας μπράντι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
  • για τη σάλτσα:
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 σφηνάκια ρούμι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κοφτή κορν φλάουερ

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 4 αυγά και 4 κουταλιές της σούπας μπράντι.
  2. Κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια και το προσθέτουμε στο μείγμα. Το αφήνουμε μέσα στο μείγμα για 10 λεπτά για να το απορροφήσει.
  3. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τη λευκή σοκολάτα, την κουβερτούρα, τα μήλα, τα καρύδια και την κανέλα. Τα ανακατεύουμε καλά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο.
  5. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
  6. Στη διάρκεια του χρόνου αυτού μπορούμε να φτιάξουμε τη σάλτσα.
  7. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ανοίγουμε τη φωτιά.
  8. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μια κουταλιά νερό.
  9. Περιμένουμε να ζεσταθεί το μείγμα και μόλις ζεσταθεί, πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ και το ανακατεύουμε. Τελευταίο προσθέτουμε το ρούμι.
  10. Κόβουμε το σουφλέ σε μερίδες και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.