Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Βάζουμε σε ένα πιάτο τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι με λίγο αλάτι, τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.
  2. Προσθέτουμε το κονιάκ και το γάλα και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός από τα υλικά μας. Στο τέλος βάζουμε και το βούτυρο και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για μισή ώρα.
  3. Σε ένα ζεσταμένο τηγάνι, βάζουμε μια κουτάλα από το χυλό και την απλώνουμε σε όλο το τηγάνι για να γίνει η ζύμη της κρέπας. Μόλις ψηθεί η μια πλευρά της κρέπας τη γυρίζουμε από την άλλη.
  4. Τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο τη μια πάνω στην άλλη και τις σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Μπορούμε να τις φάμε εκείνη την ώρα με τη γέμιση της αρεσκείας μας ή να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.