Υλικά

  • Για το κοτόπουλο
  • 5 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
  • 1 πιπεριά (πράσινη καυτερή ψιλοκομμένη)
  • 2 πιπεριές κόκκινες (σε λωρίδες)
  • Ανανά χοντροκομμένο
  • 8 κρεμμυδάκια (φρέσκα ψιλοκομμένα)
  • Για την σάλτσα
  • 2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
  • 4 κουταλιές της σούπας μαύρη σόγια σος
  • 4 κουταλιές της σούπας γλυκό κρασί ή σέρι
  • 1 κουταλιές του γλυκού Ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας σε κύβο
  • 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρυ
  • 1 τζούρα αλάτι
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 κούπα ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ξύλο κοπής πλένετε καλά το κοτόπουλο και το κόβετε σε κυβάκια και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι στο γουόκ ή τηγάνι για να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο 7 λεπτά.
  2. Έπειτα προσθέστε τις πιπεριές, τον ανανά, τα κρεμμυδάκια κ ανακατέψτε για 3 λεπτά κατόπιν αδειάστε μέσα στο γουoκ όλα τα υλικά της σάλτσας κ ανακατέψτε καλά. Αφήστε το κοτόπουλο να σιγοβράζει 30 λεπτά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο.
  3. Σερβίρουμε με βραστό ρύζι μπασμάτι.