Υλικά
- Για τα cupcakes
- 3 αυγά
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 125 γραμμάρια φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (εσάνς)
- 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 60 γραμμάρια γάλα
- Για την επικάλυψη
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 1 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
- Προθερμάνατε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί με 12 θέσεις για φορμάκια βάζουμε 12 χάρτινα φορμάκια.
- Έπειτα στη χαμηλή σκάλα του μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα, έως ότου αναμειχθούν για λίγο.
- Στη συνέχεια χτυπήστε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να αποκτήσει ένα ωχρό χρώμα.
- Προσεκτικά με μεγάλες κουταλιές γεμίστε τις θέσεις στο ταψί και ψήστε τα κεκάκια για περίπου 15 λεπτά.
- Βγάλτε τα κέικ από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα, μαζί με το χαρτί. Βάλτε το γλάσο από πάνω μόνο αφού κρυώσουν εντελώς.