Υλικά

  • Για τα cupcakes
  • 3 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γραμμάρια φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (εσάνς)
  • 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια γάλα
  • Για την επικάλυψη
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνατε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί με 12 θέσεις για φορμάκια βάζουμε 12 χάρτινα φορμάκια.
  2. Έπειτα στη χαμηλή σκάλα του μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα, έως ότου αναμειχθούν για λίγο.
  3. Στη συνέχεια χτυπήστε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να αποκτήσει ένα ωχρό χρώμα.
  4. Προσεκτικά με μεγάλες κουταλιές γεμίστε τις θέσεις στο ταψί και ψήστε τα κεκάκια για περίπου 15 λεπτά.
  5. Βγάλτε τα κέικ από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα, μαζί με το χαρτί. Βάλτε το γλάσο από πάνω μόνο αφού κρυώσουν εντελώς.