Υλικά
- 450 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι, καθαρισμένο και κομμένα σε φέτες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
- 4 φιλέτα αντσούγιας στραγγισμένα και πολτοποιημένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Καθαρίζετε το ψαρονέφρι από τα λευκά μέρη και κόβετε σε φέτες 2 εκ. Αλατοπιπερώστε τα και προσθέστε τα στο τηγάνι. Μαγειρευτέ στην αρχή σε δυνατή εστία για 5 λεπτά και από τις δυο μεριές, μετά μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο.
- Προσθέστε στο τηγάνι 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο, αντσούγιες, το λευκό κρασί, σκόρδο, πιπεριές κομμένες σε λωρίδες.
- Μαγειρέψτε για 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Περιλούστε με το ξίδι. Τέλος πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο. Σερβίρετε με ρύζι.