Υλικά
- Για τη βάση μπισκότου
- 1 ⅓ κούπα ψίχουλα μπισκότο τύπου digestive
- 2 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 ½ κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- Για τα cupcakes
- ½ κούπα βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ¼ κούπας ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ⅓ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κούπα κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κούπα του νερού
- ⅔ κούπα μπισκότα τύπου digestive
- Για την επικάλυψη
- 4 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο (cream of tartar)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Διαλέγετε μια φόρμα για μάφινς με 24 θήκες και τοποθετήστε από 24 χάρτινα φορμάκια.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.