Υλικά

  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 2 φιλέτα από ψαρονέφρι κομμένα σε φέτες ή κύβους
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα τριμμένο θυμάρι, ρίγανη και εστραγκόν
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε μέσα τις φέτες ψαρονέφρι και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 7 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Στη συνέχεια βγάζουμε τα ψαρονέφρι από το τηγάνι.
  4. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα τριμμένα τυριά και τη σκόνη μουστάρδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5.  Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και διαλύουμε το κορν φλαόυρ στο γάλα. Μόλις διαλυθεί το ρίχνουμε στα τυριά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα και την αραιώνουμε.
  6. Περιχύνουμε τα ψαρονέφρι με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Αν θέλετε σερβίρετε με σαλάτα ή ρύζι.