Υλικά
- 600 γρ. καρότα, πλυμένα και χοντροτριμμένα
- 140 γρ. φακές
- 2 κ. γλ. σπόρους κύμινου
- 1 πρέζα νιφάδες τσίλι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών (από κύβο)
- 125 ml γάλα
- Απλό γιαούρτι και ψωμί, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε 2 κουταλάκια του γλυκού σπόρους κύμινου και μια πρέζα νιφάδες τσίλι για 1 λεπτό ή μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
- Αφαιρέστε περίπου το μισό με ένα κουτάλι και αφήστε το στην άκρη.
- Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα καρότα, τις φακές, το ζεστό ζωμό λαχανικών και το γάλα στο τηγάνι και αφήστε τα να πάρουν βράση.
- Σιγοβράστε για 15 λεπτά μέχρι οι φακές να φουσκώσουν και να μαλακώσουν.
- Χτυπήστε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνει λεία (ή αφήστε την χοντροκομμένη αν προτιμάτε).
- Αλατοπιπερώστε και τελειώστε με μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίστε με τα καβουρδισμένα μπαχαρικά που κρατήσατε.
- Σερβίρετε με ζεστό ψωμί.