Υλικά
- 225 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό (αν χρησιμοποιήσετε αλατισμένο παραλείψτε το αλάτι)
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 μεγάλο αυγό
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 3/4 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε 2 ταψιά με λαδόκολλα.
- Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν κρέμα (1 λεπτό στην ταχύτητα 5).
- Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια, χτυπήστε μέχρι να ενωθούν πλήρως.
- Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Ξεκινήστε το ανακάτεμα σιγά-σιγά και στη συνέχεια χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.
- Πασπαλίστε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας με αλεύρι, κόψτε τη ζύμη στη μέση και πλάστε σε 2 δίσκους.
- Ανοίξτε τη ζύμη με πλάστη (ανάλογα το πάχος που θέλετε που τα μπισκότα σας) και χρησιμοποιήστε χριστουγεννιάτικα κουπάτ για να κόψετε τα μπισκότα.
- Τοποθετήστε τα μπισκότα στα προετοιμασμένα ταψιά και ψήστε για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
- Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς και απολαύστε.