Υλικά

  • 1 μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και αλείψτε το ελαφρώς με λάδι.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
  4. Χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας, στεγνώστε το κρέας. Αλείψτε όλο το κρέας με το μείγμα σκόρδου, πιέζοντας απαλά για να κολλήσει.
  5. Τοποθετήστε το φιλέτο στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε το μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 52 έως 54 βαθμούς για μέτρια ψημένο, περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα, ή μέχρι την επιθυμητή ποιότητα ψησίματος. Αφήστε το να ξεκουραστεί 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
  6. Σερβίρετε αμέσως.