Υλικά
- 1 μοσχαρίσιο φιλέτο
- 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και αλείψτε το ελαφρώς με λάδι.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
- Χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας, στεγνώστε το κρέας. Αλείψτε όλο το κρέας με το μείγμα σκόρδου, πιέζοντας απαλά για να κολλήσει.
- Τοποθετήστε το φιλέτο στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε το μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 52 έως 54 βαθμούς για μέτρια ψημένο, περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα, ή μέχρι την επιθυμητή ποιότητα ψησίματος. Αφήστε το να ξεκουραστεί 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
- Σερβίρετε αμέσως.