Υλικά
- 500 γρ. νιόκι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
- 150 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες ή σχισμένη σε μικρότερα κομμάτια
- 2 κ. σ. βούτυρο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το σκόρδο. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να αρωματιστεί, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση και ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Προσθέστε τα μαγειρεμένα νιόκι, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πήξει η σάλτσα.
- Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε για να δώσετε στη σάλτσα ένα εκπληκτικά αρωματικό φινίρισμα.
- Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε με περισσότερη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.