Υλικά

  • 400 γρ. σολομό σε κονσέρβα, σουρωμένο από όλα τα υγρά εκτός από 2 κ. σ. που θα κρατήσετε στην άκρη
  • 1 μεγάλη φέτα ψωμί, χωρίς κόρα
  • 3 κ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεσαία σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο ή 1 κ. γλ. αποξηραμένο
  • 3 κ. σ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σ. αλεύρι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ. γλ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το σολομό (μαζί με 2 κουταλιές της σούπας από τα υγρά της κονσέρβας), το ψωμί, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο, την πιπεριά, το αλεύρι, το αυγό, την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  2. Σχηματίστε 8 μπιφτέκια.
  3. Σκεπάστε τα μπιφτέκια και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (ή έως και αρκετές ώρες) για να σταθεροποιηθούν.
  4. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι.
  5. Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές, περίπου 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά.