Υλικά
- 250 γρ. μικρές ωμές γαρίδες, καθαρισμένες
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. κορν φλάουρ
- 3 κ. σ. ηλιέλαιο
- 3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 φλ. τσαγιού ρύζι
- 3/4 φλ. τσαγιού αρακά και καρότα
- 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας, συν περισσότερη για γεύση
- 1 κ. γλ. σκούρο καβουρδισμένο σησαμέλαιο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεσαίο μπολ πασπαλίστε τις γαρίδες με αλάτι, πιπέρι και κορν φλάουρ και ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη για δέκα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε υψηλή θερμοκρασία.
- Όταν το τηγάνι είναι πολύ καυτό, ρίξτε μια κουταλιά της σούπας λάδι για να καλύψετε το τηγάνι.
- Προσθέστε τις γαρίδες στο καυτό τηγάνι, απλώνοντάς τες γρήγορα σε μία στρώση. Αφήστε τις να μαγειρευτούν στο τηγάνι χωρίς να τις μετακινήσετε, για 30 δευτερόλεπτα.
- Αναποδογυρίστε τις γαρίδες και αφήστε τις να μαγειρευτούν από την άλλη πλευρά για άλλα 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να ψηθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους.
- Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να βγάλετε τις γαρίδες από το τηγάνι και να τις μεταφέρετε σε ένα μπολ.
- Επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά και χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια. Προσθέστε λίγο ακόμα λάδι αν το τηγάνι το χρειάζεται. Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε τα γρήγορα για να γίνουν ομελέτα ενώ μαγειρεύονται.
- Όταν τα αυγά δεν έχουν ψηθεί εντελώς, αλλά είναι ακόμα λίγο ρευστά, μεταφέρετέ τα από το τηγάνι στο μπολ με τις μαγειρεμένες γαρίδες.
- Καθαρίστε το τηγάνι ή το γουόκ με χαρτί κουζίνας και επιστρέψτε το στη φωτιά. Ζεστάνετε πάλι σε υψηλή θερμοκρασία και όταν είναι καυτό, ρίξτε μέσα την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για 15 δευτερόλεπτα.
- Στη συνέχεια, προσθέστε στο τηγάνι το μαγειρεμένο ρύζι και ανακατέψτε το με τα κρεμμυδάκια.
- Απλώστε το μείγμα ρυζιού- κρεμμυδιού στην επιφάνεια του τηγανιού και αφήστε το να τηγανιστεί, χωρίς να το μετακινήσετε για περίπου 1- 2 λεπτά.
- Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να γυρίσετε το ρύζι και απλώστε το ξανά στο τηγάνι. Αφήστε το ρύζι να μαγειρευτεί για ένα λεπτό ακόμα.
- Πασπαλίστε το ρύζι με σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέστε τα καρότα, τον αρακά, τις γαρίδες, τα αυγά και το σησαμέλαιο, ανακατεύοντας για να συνδυαστούν καλά.
- Προσθέστε περισσότερη σάλτσα σόγιας ανάλογα με τη γεύση.