Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού κριθαράκι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο στα τέσσερα και σε φέτες
- 2 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- 1 λεμόνι, χυμό
Εκτέλεση
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό να βράσει.
- Προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε το μέχρι να γίνει al dente, περίπου 8 έως 10 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
- Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και σοτάρετε για 2 λεπτά.
- Προσθέστε τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξύδι και σβήστε το τηγάνι.
- Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε το κριθαράκι στο τηγάνι και ανακατέψτε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξύδι και το χυμό λεμονιού.