Υλικά
- 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
- 1 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1/4 κ. γλ. κύμινο
- Χυμό από ένα τέταρτο λεμονιού
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Για τη σαλάτα:
- 15- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 5- 6 κ. σ. καλαμπόκι από κονσέρβα
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 2 μικρά ή 1 μεγάλο αβοκάντο
- 1 μικρό κεφάλι μαρούλι, ψιλοκομμένο
- Για τη βινεγκρέτ:
- Το χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. μέλι
- 1 κ. σ. κόλιανδρο, φρέσκο και ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το λάδι και το χυμό λεμονιού με τα πιπέρια και το κύμινο. Περιχύστε στο κοτόπουλο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 20- 25 λεπτά.
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη σαλάτα (εκτός από το μαρούλι και το αβοκάντο) και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε ελαιόλαδο και ανακατέψτε ξανά.
- Βάλτε το μαρούλι σε ένα άλλο μπολ, αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε και τοποθετήστε στο ίδιο μπολ με τα παρακάνω υλικά, αλλά δίπλα. Προσθέστε από πάνω το αβοκάντο σε φέτες.
- Κόψτε το κοτόπουλο σε φέτες και τοποθετήστε πάνω από τη σαλάτα.
- Τοποθετήστε τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
- Γαρνίρετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και απολαύστε.