Υλικά

  • 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. κόκκινο πιπέρι σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. κύμινο
  • Χυμό από ένα τέταρτο λεμονιού
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Για τη σαλάτα:
  • 15- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 5- 6 κ. σ. καλαμπόκι από κονσέρβα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 2 μικρά ή 1 μεγάλο αβοκάντο
  • 1 μικρό κεφάλι μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • Για τη βινεγκρέτ:
  • Το χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. μέλι
  • 1 κ. σ. κόλιανδρο, φρέσκο και ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε το λάδι και το χυμό λεμονιού με τα πιπέρια και το κύμινο. Περιχύστε στο κοτόπουλο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 20- 25 λεπτά.
  2. Τοποθετήστε όλα τα υλικά για τη σαλάτα (εκτός από το μαρούλι και το αβοκάντο) και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε ελαιόλαδο και ανακατέψτε ξανά.
  3. Βάλτε το μαρούλι σε ένα άλλο μπολ, αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε και τοποθετήστε στο ίδιο μπολ με τα παρακάνω υλικά, αλλά δίπλα. Προσθέστε από πάνω το αβοκάντο σε φέτες.
  4. Κόψτε το κοτόπουλο σε φέτες και τοποθετήστε πάνω από τη σαλάτα.
  5. Τοποθετήστε τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
  6. Γαρνίρετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και απολαύστε.