Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού σταφίδες
  • 3 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
  • 3/4 του φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3 κ. σ. υγρό γλυκαντικό
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ. γλ. κανέλα αλεσμένη
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
  3. Ανακατέψτε το νερό και τις σταφίδες σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη σάλτσα μήλου, το λάδι, τα αυγά, το υγρό γλυκαντικό και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
  5. Κοσκινίστε μέσα το αλεύρι, την κανέλα, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Προσθέστε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς ανακατέψτε και αδειάστε στη φόρμα.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή, περίπου 1 ώρα.