Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού σταφίδες
- 3 φλ. τσαγιού νερό
- 1 φλ. τσαγιού σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
- 3/4 του φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα αυγά
- 3 κ. σ. υγρό γλυκαντικό
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κ. γλ. κανέλα αλεσμένη
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
- Ανακατέψτε το νερό και τις σταφίδες σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράστε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη σάλτσα μήλου, το λάδι, τα αυγά, το υγρό γλυκαντικό και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Κοσκινίστε μέσα το αλεύρι, την κανέλα, τη σόδα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς ανακατέψτε και αδειάστε στη φόρμα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή, περίπου 1 ώρα.