Υλικά

  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 50 ml χυμό λεμονιού
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • Για γαρνιτούρα: 90 γρ. ζάχαρη άχνη, ξύσμα λεμονιού, 2 κ. σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη και το μαλακό βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα.
  3. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλεύρι με μια πρέζα αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα αυγά. Ανακατέψτε καλά.
  4. Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε το μέχρι να ροδίσει.
  5. Για να φτιάξετε τη γαρνιτούρα ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.
  6. Απλώστε την επικάλυψη πάνω από τα μπράουνι μόλις κρυώσουν.