Υλικά
- 160 γρ. ζάχαρη
- 160 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
- 50 ml χυμό λεμονιού
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά
- Για γαρνιτούρα: 90 γρ. ζάχαρη άχνη, ξύσμα λεμονιού, 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη και το μαλακό βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλεύρι με μια πρέζα αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τα αυγά. Ανακατέψτε καλά.
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε το μέχρι να ροδίσει.
- Για να φτιάξετε τη γαρνιτούρα ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού.
- Απλώστε την επικάλυψη πάνω από τα μπράουνι μόλις κρυώσουν.