Υλικά

  • 240 γρ. έτοιμη ζύμη για κρουασάν
  • 240 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κονσέρβα βύσσινα χωρίς κουκούτσια, στραγγισμένα
  • Kανέλα τριμμένη για γεύση
  • Αλεύρι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Απλώστε λίγο αλεύρι σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας.
  2. Ανοίξτε τη ζύμη και χωρίστε τη σε τρίγωνα κατά μήκος των διάτρητων γραμμών.
  3. Απλώστε κάθε τρίγωνο με τυρί κρέμα.
  4. Ρίξτε 3 ή 4 κεράσια στο φαρδύτερο τμήμα κάθε τριγώνου και τυλίξτε προσεκτικά κάθε μισοφέγγαρο, φροντίζοντας τα κεράσια να μείνουν μέσα. Διπλώστε ελαφρά προς τα κάτω τις άκρες κάθε ρολού, ώστε να σχηματίσει σχήμα μισοφέγγαρου.
  5. Τοποθετήστε προσεκτικά τα κρουασάν μέσα στο καλάθι air fryer, στο οποίο έχετε τοποθετήσει μία λαδόκολλα.
  6. Ρυθμίστε το air fryer στους 200 βαθμούς.
  7. Τηγανίστε τα κρουασάν στον αέρα μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 5 λεπτά. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι τα κρουασάν δεν κολλάνε μεταξύ τους και ότι δεν έχουν ροδίσει υπερβολικά. Συνεχίστε το ψήσιμο για 2 έως 3 λεπτά ακόμα, προσέχοντας να μην ψηθούν πολύ.
  8. Μεταφέρετε τα κρουασάν σε ένα πιάτο και πασπαλίστε τα με κανέλα.