Υλικά

  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 1 κ. σ. βούτυρο ανάλατο
  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κ. σ. λευκή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 μικρή πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρύα κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Σπάστε ή ψιλοκόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και αφήστε την στην άκρη μαζί με το βούτυρο.
  2. Βάλτε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι σε μία μικρή κατσαρόλα.
  3. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας με σύρμα, απευθείας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να είναι παχύρρευστο, αφρώδες και ζεστό (63 έως 65 βαθμούς C).
  4. Μόλις το μείγμα των κρόκων γίνει πηχτό και ζεστό, προσθέστε τη σοκολάτα και το βούτυρο και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα.
  5. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά στον πάγκο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με το σύρμα για να κρυώσει περαιτέρω σε θερμοκρασία λίγο πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου.
  6. Χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
  7. Μεταφέρετε περίπου το 1/3 του μείγματος σοκολάτας στη χτυπημένη κρέμα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί σχεδόν. Προσθέστε απαλά την υπόλοιπη σοκολάτα, προσπαθώντας να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα στο μείγμα.
  8. Μεταφέρετε σε 4 πιάτα σερβιρίσματος, τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα, τουλάχιστον 1 ώρα.