Υλικά
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 1 κ. σ. βούτυρο ανάλατο
- 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 1 κ. σ. λευκή ζάχαρη
- 1/4 φλ. τσαγιού νερό
- 1 μικρή πρέζα αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού κρύα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σπάστε ή ψιλοκόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και αφήστε την στην άκρη μαζί με το βούτυρο.
- Βάλτε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι σε μία μικρή κατσαρόλα.
- Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας με σύρμα, απευθείας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να είναι παχύρρευστο, αφρώδες και ζεστό (63 έως 65 βαθμούς C).
- Μόλις το μείγμα των κρόκων γίνει πηχτό και ζεστό, προσθέστε τη σοκολάτα και το βούτυρο και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα.
- Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά στον πάγκο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με το σύρμα για να κρυώσει περαιτέρω σε θερμοκρασία λίγο πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπήστε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
- Μεταφέρετε περίπου το 1/3 του μείγματος σοκολάτας στη χτυπημένη κρέμα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί σχεδόν. Προσθέστε απαλά την υπόλοιπη σοκολάτα, προσπαθώντας να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα στο μείγμα.
- Μεταφέρετε σε 4 πιάτα σερβιρίσματος, τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα, τουλάχιστον 1 ώρα.