Υλικά

  • 6 αυγά4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. καπνιστό σολομό
  • 1/4 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 8 μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. γάλα
  • 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • 240 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, κατάλληλο για φούρνο, σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε το σολομό και τις ελιές, μαγειρέψτε και ανακατέψτε για λίγο για να απελευθερωθούν οι γεύσεις.
  5. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Περιχύστε το σολομό και το κρεμμύδι και ανακατέψτε απαλά. Σκορπίστε κύβους τυριού κρέμας πάνω από τα αυγά.
  6. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατεύετε, μέχρι οι άκρες να φαίνονται σφιχτές.
  7. Τοποθετήστε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει όμορφα.
  8. Αναποδογυρίστε το σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και κόψτε σε φέτες για να σερβίρετε.