Υλικά
- 150 γρ. μοτσαρέλα, κομμένες σε λωρίδες
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 5 κ. σ. κορν φλάουρ
- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. σ. καλαμποκάλευρο
- 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- Για την επικάλυψη:
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 γλ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1/4 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο βασιλικό
- 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ή όσο χρειάζεται
Εκτέλεση
- Κόψτε τη μοτσαρέλα σε λωρίδες.
- Ανακατέψτε το νερό, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το καλαμποκάλευρο, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι σε ένα ρηχό μπολ.
- Προσαρμόστε τα συστατικά αν χρειάζεται για να έχετε τη σωστή συνοχή.
- Σε ένα δεύτερο ρηχό μπολ ανακατέψτε την τριμμένη φρυγανιά με το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, τη ρίγανη και το βασιλικό.
- Βάλτε το αλεύρι σε ένα τρίτο μπολ.
- Πιέστε ελαφρά κάθε μπαστουνάκι μοτσαρέλας στο αλεύρι και στη συνέχεια ρίξτε το στο μείγμα της φρυγανιάς μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.
- Τοποθετήστε τα μπαστουνάκια σε μία στρώση σε ένα ταψί και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Ζεστάνετε το air fryer στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετήστε μια σειρά από μπαστουνάκια μοτσαρέλας στο καλάθι του air fryer, ψεκάστε ελαφρά με σπρέι μαγειρικής και κλείστε το καπάκι.
- Ψήστε τα μπαστουνάκια στο προθερμασμένο air fryer για 6 λεπτά. Ανοίξτε το καπάκι και αναποδογυρίστε τα μπαστουνάκια με λαβίδα. Κλείστε το καπάκι και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν, 7 έως 9 λεπτά.