Υλικά

  • 150 γρ. μοτσαρέλα, κομμένες σε λωρίδες
  • 1/2  φλ. τσαγιού νερό
  • 5 κ. σ. κορν φλάουρ
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. σ. καλαμποκάλευρο
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2  κ. γλ. αλάτι
  • Για την επικάλυψη:
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2  κ. γλ. αλάτι
  • 1/2  γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2  κ. γλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/4  κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ή όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τη μοτσαρέλα σε λωρίδες.
  2. Ανακατέψτε το νερό, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το καλαμποκάλευρο, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι σε ένα ρηχό μπολ.
  3. Προσαρμόστε τα συστατικά αν χρειάζεται για να έχετε τη σωστή συνοχή.
  4. Σε ένα δεύτερο ρηχό μπολ ανακατέψτε την τριμμένη φρυγανιά με το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, τη ρίγανη και το βασιλικό.
  5. Βάλτε το αλεύρι σε ένα τρίτο μπολ.
  6. Πιέστε ελαφρά κάθε μπαστουνάκι μοτσαρέλας στο αλεύρι και στη συνέχεια ρίξτε το στο μείγμα της φρυγανιάς μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα.
  7. Τοποθετήστε τα μπαστουνάκια σε μία στρώση σε ένα ταψί και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  8. Ζεστάνετε το air fryer στους 200 βαθμούς.
  9. Τοποθετήστε μια σειρά από μπαστουνάκια μοτσαρέλας στο καλάθι του air fryer, ψεκάστε ελαφρά με σπρέι μαγειρικής και κλείστε το καπάκι.
  10. Ψήστε τα μπαστουνάκια στο προθερμασμένο air fryer για 6 λεπτά. Ανοίξτε το καπάκι και αναποδογυρίστε τα μπαστουνάκια με λαβίδα. Κλείστε το καπάκι και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν, 7 έως 9 λεπτά.