Υλικά
- 300 γρ. ζυμαρικά
- 250 γρ. φέτα
- 1 μικρό μπρόκολο
- 200 γρ. ντοματίνια
- 2 κόκκινα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω- κάτω.
- Χωρίστε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια.
- Ξεφλουδίστε το κόκκινο κρεμμύδι και κόψτε το σε φέτες.
- Ξεφλουδίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.
- Βάλτε το μπρόκολο, τα ντοματίνια, τη φέτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι- πιπέρι και το ελαιόλαδο σε ένα πυρέξ και ψήστε στο φούρνο για περίπου 25- 30 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Λιώστε τη φέτα με ένα πιρούνι και ανακατέψτε τα όλα καλά.
- Προσθέστε μια κουτάλα νερό από αυτό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα ζυμαρικά στο πυρέξ με τα υπόλοιπα υλικά.