Υλικά

  • 300 γρ. ζυμαρικά
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω- κάτω.
  2. Χωρίστε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια.
  3. Ξεφλουδίστε το κόκκινο κρεμμύδι και κόψτε το σε φέτες.
  4. Ξεφλουδίστε το σκόρδο και ψιλοκόψτε το.
  5. Βάλτε το μπρόκολο, τα ντοματίνια, τη φέτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι- πιπέρι και το ελαιόλαδο σε ένα πυρέξ και ψήστε στο φούρνο για περίπου 25- 30 λεπτά.
  6. Εντωμεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  7. Λιώστε τη φέτα με ένα πιρούνι και ανακατέψτε τα όλα καλά.
  8. Προσθέστε μια κουτάλα νερό από αυτό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα ζυμαρικά στο πυρέξ με τα υπόλοιπα υλικά.