Υλικά
- 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι, ξεφλουδισμένο σε κορδέλες, το εσωτερικό του τριμμένο
- 1 κ. γλ. σπόροι μάραθου
- 200 γρ. σπαγγέτι
- Το ξύσμα και το χυμό μισού λεμονιού
- Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και αφήστε το να μαλακώσει για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και το μάραθο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τον κιμά, το μαϊντανό και το τριμμένο κολοκυθάκι, αλατοπιπερώστε καλά, ανακατέψτε και πλάστε 10 κεφτεδάκια.
- Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, προσθέτετε τους κεφτέδες και τηγανίστε τους για 5- 8 λεπτά, γυρνώντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. Αφήστε το τηγάνι στην άκρη.
- Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και μαγειρέψτε τα σπαγγέτι για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας για al dente.
- Χρησιμοποιώντας μια λαβίδα, μεταφέρετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα κεφτεδάκια, ρίχνοντας λίγο από το νερό μαγειρέματος. Προσθέστε τις κορδέλες κολοκυθιού στο τηγάνι και ξαναβάλτε το στη φωτιά.
- Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και τα κεφτεδάκια με τις κορδέλες κολοκυθιού στο τηγάνι με μια κουτάλα νερό ζυμαρικών και προσθέστε το χυμό λεμονιού.
- Αλατοπιπερώστε καλά, σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε με μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και μια γενναιόδωρη δόση παρμεζάνας.