Υλικά

  • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι, ξεφλουδισμένο σε κορδέλες, το εσωτερικό του τριμμένο
  • 1 κ. γλ. σπόροι μάραθου
  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • Το ξύσμα και το χυμό μισού λεμονιού
  • Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και αφήστε το να μαλακώσει για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και το μάραθο και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμα.
  2. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τον κιμά, το μαϊντανό και το τριμμένο κολοκυθάκι, αλατοπιπερώστε καλά, ανακατέψτε και πλάστε 10 κεφτεδάκια.
  3. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, προσθέτετε τους κεφτέδες και τηγανίστε τους για 5- 8 λεπτά, γυρνώντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. Αφήστε το τηγάνι στην άκρη.
  4. Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και μαγειρέψτε τα σπαγγέτι για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας για al dente.
  5. Χρησιμοποιώντας μια λαβίδα, μεταφέρετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα κεφτεδάκια, ρίχνοντας λίγο από το νερό μαγειρέματος. Προσθέστε τις κορδέλες κολοκυθιού στο τηγάνι και ξαναβάλτε το στη φωτιά.
  6. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και τα κεφτεδάκια με τις κορδέλες κολοκυθιού στο τηγάνι με μια κουτάλα νερό ζυμαρικών και προσθέστε το χυμό λεμονιού.
  7. Αλατοπιπερώστε καλά, σερβίρετε σε μπολ και γαρνίρετε με μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού και μια γενναιόδωρη δόση παρμεζάνας.