Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κίτρινο κρεμμύδι
- 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
- 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- Για το γλάσο: 1 κ. σ. κέτσαπ, 1/2 κ. γλ. μηλόξυδο, 1/2 κ. γλ. καστανή ζάχαρη, 1/4 κ. γλ. σάλτσα Worcestershire
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τη φρυγανιά και το γάλα σε ένα μεσαίο μπολ και αφήστε τα να δράσουν για 5 λεπτά. Προσθέστε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε απαλά για να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
- Προθερμάνετε το air fryer στους 180 βαθμούς.
- Εντωμεταξύ, σχηματίστε τον κιμά σε 2 ορθογώνια.
- Για να φτιάξετε το γλάσο: Ανακατέψτε την κέτσαπ, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη και τη σάλτσα Worcestershire σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
- Ψεκάστε γενναιόδωρα το καλάθι του air fryer με σπρέι μαγειρέματος ή στρώστε με λαδόκολλα για ευκολότερο καθάρισμα.
- Προσθέστε τα ρολά στο καλάθι και ψεκάστε με σπρέι μαγειρικής. Ψήστε στο προθερμασμένο air fryer μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 20-25 λεπτά, αλείφοντας ομοιόμορφα με το μείγμα κέτσαπ μετά από 18 λεπτά ψησίματος.
- Αφαιρέστε το ρολό από το καλάθι και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Γαρνίρετε με φύλλα θυμαριού και σερβίρετε.