Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κίτρινο κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Για το γλάσο: 1 κ. σ. κέτσαπ, 1/2 κ. γλ. μηλόξυδο, 1/2 κ. γλ. καστανή ζάχαρη, 1/4 κ. γλ. σάλτσα Worcestershire

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τη φρυγανιά και το γάλα σε ένα μεσαίο μπολ και αφήστε τα να δράσουν για 5 λεπτά. Προσθέστε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε απαλά για να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
  2. Προθερμάνετε το air fryer στους 180 βαθμούς.
  3. Εντωμεταξύ, σχηματίστε τον κιμά σε 2 ορθογώνια.
  4. Για να φτιάξετε το γλάσο: Ανακατέψτε την κέτσαπ, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη και τη σάλτσα Worcestershire σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
  5. Ψεκάστε γενναιόδωρα το καλάθι του air fryer με σπρέι μαγειρέματος ή στρώστε με λαδόκολλα για ευκολότερο καθάρισμα.
  6. Προσθέστε τα ρολά στο καλάθι και ψεκάστε με σπρέι μαγειρικής. Ψήστε στο προθερμασμένο air fryer μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 20-25 λεπτά, αλείφοντας ομοιόμορφα με το μείγμα κέτσαπ μετά από 18 λεπτά ψησίματος.
  7. Αφαιρέστε το ρολό από το καλάθι και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  8. Γαρνίρετε με φύλλα θυμαριού και σερβίρετε.