Υλικά
- 3 στήθη κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.), κομμένα σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς
- 50 γρ. αλεύρι
- 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
- 1- 2 αυγά, χτυπημένα
- 120 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- Κέτσαπ, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, 1/2- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Ρίξτε το χτυπημένο αυγό σε ένα άλλο πιάτο και τη φρυγανιά σε ένα τρίτο.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μείγμα αλευριού, στη συνέχεια στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Αφήστε τα στην άκρη σε ένα δίσκο.
- Ζεστάνετε το air fryer στους 200 βαθμούς και ψήστε τα κομματάκια κοτόπουλου σε μονή στρώση (ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε δόσεις) για 10- 12 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
- Σερβίρετε με κέτσαπ, αν θέλετε.