Υλικά

  • 4 αυγά
  • 6 φέτες καπνιστού μπέικον
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρή φέτα λευκό ψωμί, κομμένο σε μικρά κομμάτια, ή 40 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο, συν επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 40 γρ. τσένταρ, τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το air fryer στους 200 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψί (ή χρησιμοποιήστε δύο ατομικά ταψιά) και ψήστε το για 5 -7 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα αλλά να μην είναι πολύ τραγανό. Βάλτε το μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει και στη συνέχεια ρίξτε το ελαιόλαδο στο ταψί (ή μοιράστε το στα δύο ταψιά).
  3. Εντωμεταξύ, χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τη φρυγανιά, το μαϊντανό, τις νιφάδες τσίλι (αν χρησιμοποιήσετε), το μεγαλύτερο μέρος του τυριού και λίγο αλάτι.
  4. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς, ρίξτε το μείγμα αυγών στη φόρμα ή στις φόρμες και ψήστε για 8- 12 λεπτά μέχρι η φριτάτα να πάρει χρώμα και να σταθεροποιηθεί εντελώς.
  5. Ψιλοκόψτε το μπέικον και πασπαλίστε το πάνω από τη μαγειρεμένη φριτάτα μαζί με το τυρί που κρατήσατε.
  6. Επιστρέψτε στο air fryer για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  7. Πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε.