Υλικά
- 4 μήλα, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένα
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 1 κ. σ. σκόνη κάρυ
- 1 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
- 450 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κάρυ και το κύμινο και σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να αρωματιστεί.
- Προσθέστε τα μήλα, την κολοκύθα, το ζωμό, το νερό και τη ζάχαρη. Αφήστε τα να βράσουν, ανακατεύοντας συχνά. Καλύψτε και μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή. Σιγοβράστε για 25 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Πολτοποιήστε τη σούπα στο μούλτι ή στο μπλέντερ.
- Επιστρέψτε τη σούπα στην κατσαρόλα, ξαναζεστάνετε σκεπασμένη, σε χαμηλή φωτιά.