Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι
  • 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2- 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • Ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φέτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα βράστε νερό και προσθέστε το ρύζι. Αφού βράσει, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε το σπανάκι στην κατσαρόλα, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει.
  4. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέστε το στην κατσαρόλα με το σπανάκι. Ρίξτε τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
  5. Σερβίρετε το σπανακόρυζο σε πιάτα και πασπαλίστε με τυρί φέτα αν επιθυμείτε.