Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού ρύζι
- 2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2- 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- Ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
- Φέτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα βράστε νερό και προσθέστε το ρύζι. Αφού βράσει, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το σπανάκι στην κατσαρόλα, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει.
- Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέστε το στην κατσαρόλα με το σπανάκι. Ρίξτε τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε το σπανακόρυζο σε πιάτα και πασπαλίστε με τυρί φέτα αν επιθυμείτε.