Υλικά

  • 500 γραμμάρια χοιρινό κρέας (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές φέτες
  • 1 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κομμένο χοιρινό κρέας και σοτάρετε το μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα, περίπου 5-7 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι καλά ψημένο από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο τηγάνι. Σοτάρετε για άλλα 2- 3 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια.
  4. Προσθέστε τις κομμένες πιπεριές στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, αλάτι και πιπέρι στο τηγάνι και λίγο νερό (περίπου 1/4 φλιτζάνι) για να δημιουργήσετε μια γευστική σάλτσα.
  6. Βράστε το μείγμα για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά, μέχρι η σάλτσα να ενσωματωθεί και το κρέας να είναι τέλεια εμποτισμένο με τη γεύση των υλικών.
  7. Σερβίρετε τη χοιρινή τηγανιά ζεστή, συνοδευόμενη με ρύζι ή πατάτες. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι σαν γαρνιτούρα.