Πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα ώστε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις της, υποστήριξε ο Π. Στάινμπρουκ, ο βασικός αντίπαλος της γερμανίδας Καγκελαρίου στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο London School of Economics, ο κ. Στάινμπρουκ σημείωσε πως ο ρυθμός εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων μείωσης πρέπει να διευρυνθεί, πρέπει να επεκταθεί, ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη περίπτωση της Ελλάδας».

Χθες, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, κάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ να πει την αλήθεια στους Γερμανούς για το κόστος της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο κ. Στάινμπρουκ επεσήμανε πως η Ε.Ε. είναι «εδώ και πολύ καιρό μια ένωση ευθύνης» ενώ στο ερώτημα, εάν τα χειρότερα έχουν περάσει όσον αφορά την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, δηλώνει ότι είναι πολύ προσεκτικός όσον αφορά αντίστοιχες προγνώσεις, εκφράζοντας πάντως την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των επιτοκίων όσον αφορά τα κρατικά ομόλογα των μεσογειακών κρατών αλλά και για τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας.