Πλήρη στήριξη θα παράσχει το επόμενο διάστημα στις φορολογικές αρχές η Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα.

Η ειδική ομάδα δράσης υποστηρίζει ήδη την Ελλάδα, μέσω της αξιοποίησης σχετικής εμπειρογνωσίας από κράτη μέλη και ευρωπαϊκούς ή διεθνείς οργανισμούς. Η Ομάδα Δράσης έχει συμμετάσχει μετά τη σύστασή της στην κατάρτιση και δρομολόγηση αξόνων εργασίας στον τομέα της τεχνικής βοήθειας. Επί του παρόντος συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές σε περισσότερα από 20 έργα τεχνικής βοήθειας σε 9 διαφορετικούς τομείς πολιτικής.

Κατά τους πρώτους μήνες της λειτουργίας της η Ομάδα του Χορστ Ράϊχενμπαχ προέβη στον συντονισμό εμπειρογνωμόνων βραχυπρόθεσμης θητείας από εθνικές φορολογικές υπηρεσίες στην Αθήνα προς παροχή τεχνικής βοήθειας, κατάρτισης και σεμιναρίων, συμπεριλαμβανομένων και 20 περίπου συσκέψεων επί διαφόρων τομέων της φορολογικής διοίκησης.

Ακόμη, συνήψε συμφωνία με το ΔΝΤ για ενισχυμένη τεχνική βοήθεια στον τομέα της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών και της φορολογικής διοίκησης, η οποία θα συμβάλει στη χρηματοδότηση τριών μόνιμων συμβούλων (2 στον τομέα της φορολογικής διοίκησης / 1 στον τομέα της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών) μέχρι τον Δεκέμβριο 2013, καθώς και 900 περίπου ημερών αποστολών μικρής διάρκειας.

Στο πλαίσιο αυτό θα έλθουν το Σεπτέμβριο στην Ελλάδα και γερμανοί φοροτεχνικοί για να συνδράμουν με την εμπειρία τους.