«Τα ιταλικά επιτόκια θα κατέβουν αν στην επόμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ εγκριθεί ένα αξιόπιστο σχέδιο για την ανάπτυξη. Με τον τρόπο αυτό, οι επιχειρήσεις θα ευνοηθούν και θα αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης», υπογράμμισε σήμερα σε δηλώσεις του ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης αποκάλυψε ότι «στην αρχή δέχθηκε (. . .) συμβουλές από μέρους όσων έλεγαν ότι η Ιταλία έπρεπε να ζητήσει την βοήθεια του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης ή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, «είναι λογική η ανησυχία με την οποία ο πρόεδρος Ομπάμα παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο το ότι στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) του Μεξικού το θέμα αυτό θα κυριαρχήσει».

Ο Μόντι πρόσθεσε ότι «τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα σειρά πρωτοβουλιών που θα στηρίξουν την ανάπτυξη», ενώ σε ό,τι αφορά την θέση της Ιταλίας, υπογράμμισε ότι «ο τρόπος με τον οποίο η χώρα σήμερα παρουσιάζεται ενώπιον των αγορών τον κάνει να νιώθει νηφάλιος».