Ζημία 3,6 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο Όμιλος της Attica Bank έναντι κέρδους 3,2 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2009 (μετά φόρων αποτέλεσμα). Τα κέρδη προ φόρων για τον Όμιλο στο πρώτο εξάμηνο του 2010 διαμορφώθηκαν σε 3 εκατ. ευρώ, έναντι 4,2 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2009 μειωμένα κατά 30% περίπου.

Εάν αφαιρεθεί η έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης και η ειδική μεταχείριση των παρακρατούμενων φόρων στα εισοδήματα από τόκους ομολόγων του έτους 2009, το αποτέλεσμα του Ομίλου είναι κερδοφόρο κατά 1,5 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα, για την τράπεζα, τα κέρδη προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο 2010 διαμορφώθηκαν σε 2,3 εκατ. ευρώ έναντι 4,8 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2009 παρουσιάζοντας μείωση κατά 52% περίπου.

Το αποτέλεσμα μετά φόρων για την τράπεζα για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε σε ζημία ύψους 3,8 εκατ. ευρώ, έναντι κέρδους 3,9 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2009. Εάν αφαιρεθεί η έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης και η ειδική μεταχείριση των παρακρατούμενων φόρων στα εισοδήματα από τόκους ομολόγων του έτους 2009, το αποτέλεσμα της Τράπεζας διαμορφώνεται σε 1,2 εκατ. ευρώ κέρδη.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα και τα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου 2010 της Attica Bank, ο πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της Τράπεζας Ιωάννης Γαμβρίλης σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 152,4 εκατ. ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2009, διαμόρφωσε το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και φερεγγυότητας σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

«Είναι σίγουρο ότι η επόμενη τριετία θα είναι πολύ δύσκολη για το χρηματοπιστωτικό κλάδο. Αταλάντευτη πολιτική της Τράπεζας είναι η κεφαλαιακή της θωράκιση και η στήριξη της πραγματικής οικονομίας μέσω παροχής ρευστότητας προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο βαθμό που η οικονομική συγκυρία επιτρέπει», πρόσθεσε.