Στο 6,7% αναμένεται να φτάσει η απόκλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους στόχους που είχαν τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, κάνοντας λόγο για «αρνητικές εξελίξεις για μία ακόμα φορά από την Αθήνα». Η είδηση αυτή, σύμφωνα με το περιοδικό, αναμένεται να εγείρει αμφιβολίες και ενστάσεις για το νέο πακέτο βοήθειας που εγκρίθηκε μόλις πριν μία ημέρα, την ώρα ειδικά που οι στόχοι που το συνοδεύουν θεωρούνται ούτως ή άλλως πολύ φιλόδοξοι».

Στις συνεχιζόμενες αστοχίες του επιτελείου του υπουργείου Οικονομικών επικεντρώνεται το γερμανικό περιοδικό, επισημαίνοντας ότι ο στόχος για φέτος ήταν το δημοσιονομικό έλλειμμα να «κλείσει» στο 5,4%. «Αυτό αποδίδεται κυρίως στην ύφεση, η οποία με τα απανωτά μέτρα και τις προσπάθειες να εξοικονομηθούν χρήματα βαθαίνει όλο και περισσότερο» σχολιάζει ο αρθρογράφος του Spiegel.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα για να μπορέσει να υλοποιήσει το στόχο της μείωσης του χρέους της χώρας στο 120,5% το 2020 που συνεπάγεται η νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ, την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη έχει βουίξει μέσα σε μία ημέρα ότι, μέσα σε 8 χρόνια το χρέος στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έχει φτάσει στο 160%» καταλήγει το Spiegel.

Σημειώνεται πάντως, ότι ο στόχος του συμπληρωματικού προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή έχει «κλειδώσει» στο 6,9%.