«Η απόφαση να αλλάξουν οι όροι των swap του δολαρίου με ξένες κεντρικές τράπεζες είχε ως στόχο να βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ και όχι να διασώσει την Ευρωζώνη από την κρίση χρέους», διευκρίνισε ο πρόεδρος της Dallas Federal Reserve Bank, Richard Fisher, μιλώντας στο δίκτυο Fox Buisiness.

«Δεν είμαστε οι σωτήρες της Ευρώπης» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «απλά προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στην έλλειψη δολαρίων. Στόχος της κίνησης αυτής είναι να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν αρκετά δολάρια για όσους θέλουν να αγοράσουν προϊόντα από τις ΗΠΑ». Τέλος, αναφερόμενος στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης, ο κ. Φίσερ υπογράμμισε ότι «οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξακολουθούν να χρειάζονται άμεσες κινήσεις για την επίλυση της κρίσης».

Ο επικεφαλής της Dallas Fed αρνήθηκε ότι υπήρχε ένα συγκεκριμένο γενεσιουργό γεγονός, που οδήγησε στη συντονισμένη δράση μεταξύ των Fed, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις κεντρικές τράπεζες της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Ελβετίας και του Καναδά. «Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο δραματικό γεγονός» είπε.