Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά την συνέντευξή του στις Κάνες, υποστήριξε ότι «η Ιταλία δεν πρόκειται να τεθεί υπό επιτήρηση, αλλά να επικυρωθεί η πρόοδός της από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».
Ο ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «είναι μια πρωτοβουλία που δεν επιβλήθηκε, αλλά ζητήθηκε από την Ρώμη. Σε ό,τι αφορά το Ταμείο Διάσωσης, η Ιταλία θεωρεί ότι δεν το χρειάζεται».
Κατά τον Μπερλουσκόνι, «η επίθεση των αγορών κατά του δημόσιου χρέους της χώρας είναι μια παροδική μόδα, από την στιγμή που η Ιταλία διαθέτει ισχυρή οικονομία, είναι η έβδομη του πλανήτη και η καθημερινή ζωή της, δείχνει ότι πρόκειται για εύπορη χώρα».
Ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι, κατά την άποψή του, «η κατανάλωση δεν έχει μειωθεί, τα εστιατόρια είναι γεμάτα και δεν βρίσκει κανείς θέση για κράτηση στα αεροπλάνα».
Ο Καβαλιέρε, επέμεινε ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να πετύχει την έγκριση των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την Ευρώπη, προσφεύγοντας σε ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο υπουργός Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι τόνισε ότι «πρόκειται για την μεγαλύτερη στράτευση της Ιταλίας υπέρ των μεταρρυθμίσεων, που σημειώθηκε ποτέ… δεν υπάρχει κανένα σχετικό προηγούμενο».
Την Δευτέρα, όπως επιβεβαίωσε και ο Μπερλουσκόνι, πρόκειται να φθάσει στην Ρώμη αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα συζήτησης, πάντα, την πορεία των μεταρρυθμίσεων.
Σε ότι αφορά τον ρόλο του ΔΝΤ ο Τρεμόντι συμπλήρωσε ότι «δεν το σκεφθήκαμε ως οικονομική στήριξη, αλλά για να αξιοποιήσουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία του. Πρόκειται για μια νέα μορφή τεχνικής υποστήριξης, μετά από αίτημα της Ιταλίας, για να γίνει ακόμη σαφέστερο ότι η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων είναι σε εξέλιξη».