Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν την ολοκληρωμένη λύση για την επίλυση της κρίσης χρέους στη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση.

«Οι προσδοκίες ότι με το πακέτο της Κυριακής όλα θα επιλυθούν και τη Δευτέρα θα έχει δοθεί τέλος στην κρίση χρέους δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν» ξεκαθάρισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ δια του εκπροσώπου της, σε συνέντευξη του τελευταίου σήμερα στο Βερολίνο.

Από την πλευρά του, και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, δήλωσε ότι στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., την ερχόμενη Κυριακή, δεν θα παρουσιαστεί μία οριστική λύση για το χρέος.

Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δέχτηκαν μεγάλες πιέσεις στη σύνοδο της G-20 το σαββατοκύριακο στο Παρίσι για να καταλήξουν σε μια λύση που θα τερματίσει την κρίση του δημόσιου χρέους στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Υψηλόβαθμοι οικονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι μια αποτυχία στην καταπολέμηση της κρίσης, ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία σύμφωνα πάντα με το Bloomberg.