Ολοκληρώθηκε η νέα συνάντηση, του Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα, προκειμένου να κλείσει η εκταμίευση της 6ης δόσης και όλα τα ανοιχτά ζητήματα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου ολοκληρώθηκε η συζήτηση των εκκρεμών θεμάτων από το Μνημόνιο και την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική και διεξήχθη ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης για τους προϋπολογισμούς 2013-2014, η οποία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.

Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι παράλληλα διεξήχθη ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης για τους προϋπολογισμούς 2013- 2014 και τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται, οι οποίες, σύμφωνα με την τρόικα, θα πρέπει να αποδώσουν τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ, ώστε το έλλειμμα να υποχωρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τα στελέχη της τρόικας, για τη διετία 2011- 2012 υπήρχαν  «αστερίσκοι» όσον αφορά στην επίτευξη του στόχου των 4 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις εφέτος, αλλά και σχετικά με την απόδοση των φορολογικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί ή ψηφισθεί. 

Η τρόικα ευελπιστεί ότι οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το σύνολο των θεμάτων (δημοσιονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά), θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα της εβδομάδας, προκειμένου η έκθεση για την ελληνική οικονομία και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους να είναι έτοιμη έως τις 24 Οκτωβρίου.