Τρεις βασικές προτεραιότητες για να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία έθεσε ο επικεφαλής της ομάδας δράσης για την ανάπτυξη, Χορστ Ράιχενμπαχ. Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού και Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου, ο τοποτηρητής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας, είπε ότι σκοπός της Task Force, είναι:

-η πρόσβαση στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας,
-η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και
-η ενδυνάμωση της οικονομίας.

Χαρακτήρισε μεγάλο πρόβλημα και σημαντικό περιοριστικό παράγοντα τη μη παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις και τόνισε, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοϊδης, είναι αποφασισμένος να περιορίσει τα εμπόδια που επιδεινώνουν το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα. Ο κος Ράιχενμπαχ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους τομείς που αποτελούν τις βασικές δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τον τουρισμό και την ενέργεια. Όπως είπε, ο τουρισμός πρέπει να ενδυναμωθεί, ενώ για την ενέργεια μίλησε για τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια που υπάρχουν κυρίως στις ανανεώσιμες πηγές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα έχει ανακοινωθεί η κοινή στρατηγική μεταξύ της task force και ελληνικής κυβέρνησης. Από την πλευρά του ο Μ. Χρυσοχοίδης τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια γραμμή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να στηριχθεί η ανάπτυξη και χαρακτήρισε δύσκολες τις στιγμές που περνά η χώρα, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή κρίση που «δοκιμάζει τα νεύρα μας. Δίνουμε μάχη υπέρβασης αυτής της κρίσης και δημιουργίας ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης για την Ελλάδα». Ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε την εφαρμογή ενός προγράμματος στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ύψους 500.000.000 ευρώ.

Πηγή: 24h.gr