Δεν υπήρξαν τελικά εκπλήξεις στα αποτελέσματα των stress tests, καθώς η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν αυτή που είχε διαρρεύσει ούτως ή άλλως νωρίτερα στην ημέρα.
Έτσι, υπήρχε το βασικό σενάριο, που εξέταζε το δείκτη Tier 1 των τραπεζών στις 31 Δεκεμβρίου με βάση μακροοικονομικές υποθέσεις οι οποίες δεν παρεκκλίνουν από τις τωρινές προβλέψεις.
Με βάση αυτό το ακραίο σενάριο, το ΑΕΠ της Ελλάδας για το 2010 τοποθετείται στο -4,1%, η ανεργία στο 11,7% και ο δείκτης τιμών καταναλωτή στο 1,4%.
Για το 2011, τα μεγέθη διαμορφώνονται στο -2,6%, 14,1% και 2,1%.
Το δεύτερο σενάριο, το οποίο αποκαλείται δυσμενές, περιέχει ακόμα πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για τα μακροοικονομικά μεγέθη. Έτσι, υπό αυτό το σενάριο, το ΑΕΠ της Ελλάδας για το 2010 τοποθετείται στο -4,6%, η ανεργία στο 11,8% και ο δείκτης τιμών καταναλωτή στο 1,4%. Για το 2011, τα μεγέθη είναι -4,3%, η ανεργία στο 14,8% και ο δείκτης τιμών καταναλωτή στο 2,1%.
Τέλος, το τρίτο σενάριο βασίζονταν στα μακροοικονομικά μεγέθη του δεύτερου και συμπεριελάμβανε ένα σοκ στο δημόσιο χρέος, δηλαδή πτώση της αξίας των ομολόγων.
Για τα ελληνικά πενταετή ομόλογα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως σημείο αναφοράς, υπήρχε haircut 23,1%. Για τα Πορτογαλικά το haircut ήταν 14,1% και για Ισπανικά 12%. Για τα γερμανικά, το haircut ήταν 4,7%.
Σημειώνεται πως τα stress test δεν έλαβαν υπόψη το σενάριο χρεοκοπίας ενός κράτους μέλους, ενώ δεν εξετάστηκε και ο κίνδυνος ρευστότητας για τις τράπεζες.